Behandelingen Konijn

In de trimsalon is het ook mogelijk uw konijn te laten verzorgen, dat is voornamelijk noodzakelijk voor langharige konijnen.

De meeste kortharige konijnen kunnen zichzelf uitstekend verzorgen, mocht het konijn ernstig in de rui zijn kan het zijn dat hij zichzelf niet meer kan verzorgen. het kan dan gebeuren dat het konijn bij het wassen teveel losse haren binnenkrijgt, waardoor hij verstoppingen in maag en darmstelsel krijgt. Hieraan kan een konijn overlijden.

Langharige konijnen hebben altijd hulp nodig, zonder hulp vervilten de vachten met als gevolg dat het konijn zich niet meer kan bewegen, zijn warmte niet meer kwijt kan, ontlasting blijft vastzitten met ernstige gevolgen van dien. Dus vachtverzorging is van levensbelang. De vacht van een konijn klitvrij houden is vaak veel moeilijker dan gedacht.

Konijnen hebben een huid nog dunner dan een kat, dat maakt voor een eigenaar dat de vachtverzorging erg intensief is. Omdat je heel zorgvuldig moet omgaan met de materialen waarmee je de vacht klitvrij houd om te voorkomen dat de huid beschadigd.

In overleg kijken we samen wat de juiste behandeling is voor uw konijn. probeer tijdig contact op te nemen als uw langharige konijn vervilt of in de klit zit of als u uw konijn niet meer zelf bij kunt houden.
U kunt ook langskomen als er nog geen problemen zijn ontstaan zodat we deze kunnen voorkomen.

De volgende trimtechnieken worden in de salon op konijnen toegepast:

Uw konijn ontdoen van klitten/vilt

Ontklitten met een kam of borstel is erg slecht voor het konijn. Een konijn heeft een hele dunne en zeer gevoelige huid, daarom is het erg belangrijk om de klitten voor te zijn.
Als u in de salon komt en uw konijn heeft klitten of vilt dan zal ik deze eruit knippen of scheren omdat dit het beste is voor uw konijn.
De vacht van het konijn zal weer herstellen na het knippen of scheren.

Knippen

Deze trimtechniek is alleen mogelijk bij langharige konijnen, de vacht mag hiervoor niet in de klit zitten mochten er toch klitten inzitten dan zal ik deze eerst verwijderen. De haren worden naar de gewenste lengte ingekort met een schaar, vaak is het makkelijker als de vacht kort is zodat u de vacht goed kunt verzorgen.

Het aantal bezoeken aan de salon is afhankelijk van de lengte van de vacht en de vachtverzorging
thuis heeft ook veel invloed.


 

Scheren

Een andere manier om de vacht van uw konijn in te korten is scheren. Soms is de vacht van het konijn zo vervilt dat er geen andere mogelijkheid meer is dan scheren.

De huid van een konijn is zo ontzettend dun, als de haren dan tot op de huid vervilt zijn is het een hele klus dat te verwijderen zonder de huid te raken, ik zal er alles aan doen om dat te voorkomen.


 

Algehele conditie van het konijn:

Ik zal in het begin van een behandeling altijd de algehele conditie van uw konijn controleren.
De ogen, oren, tanden, het achterste van het konijn en ook de nagels zullen geknipt worden mits dit nodig is.
Het is ook mogelijk een afspraak te maken voor alleen het knippen van de nagels.